Lejonkulan: Lauras läppar

Dramaten

Senast uppdaterad: 2019-03-04

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
En arm hänger där. Håret flyger omkring här. Ögonen. Näsan. Mina läppar. Lauras läppar. Jag levde ett vanligt och lyckat liv ända tills hon dök upp. Nu är jag inte längre en hel kropp. Vem är hon? Hur ska jag komma i kontakt med henne?

Lauras läppar är en labyrintisk skräckhistoria om den första stora kärleken. Om att klibbas fast i solnedgången i en romantisk musikvideo och leva inuti i en bombastisk kärleksballad. Om att bli besatt av någon som inte går att nå. Att närma sig avgrunden. Bli galen av längtan. Att bli så fixerad av de där läpparna att allt rasar och hjärtat sprängs.

Skriven och regisserad av Malin Axelsson, konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama, där hon gjort succé med serierna Parmiddagen och Cheferna. Som konstnärlig ledare för Ung scen/öst skapade hon hyllade föreställningar som Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn, ROFLMAOWTIME och Rose Rose Rose. 2015 debuterade hon med den kritikerrosade romanen Anropa, som året därpå erhöll Mare Kandre-priset.

Urpremiär: 31 januari 2019
Rekommenderas från 13 år

Medverkande
Regi:Malin Axelsson
Scenografi och kosty:Anna Dolata
Kompositör: Elize Arvefjord
Ljusdesign: Jesper Larsson
Kostnad

Pris: 80–250 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordNej
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

på gång just nu

Här kommer några av redaktionens favoriter som man inte får missa!

Till toppen