Lida friluftsgård

Kulturhus & andra sköna häng

Senast uppdaterad: 2021-06-03

Tider

Öppet dagligen.

Beskrivning
Lida friluftsgård ligger 30 minuter från Stockholm city  i Botkyrka beläget i naturreservatet Hanveden. Upplev naturen tillsammans med hela familjen med alla bekvämligheter som friluftsområdet erbjuder. Här finns det nära äventyret på lagom avstånd från stan men ändå omgiven av natur och en lugn miljö.

Vinterhalvår: 
Vintertid är pulkabacken, skridskoåkning och skidor, både på längden och utför, populära aktiviteter. Skidbacken på Lida är en lagom snäll backe med replift – som gjord för nybörjare i alla åldrar och ligger också nära Värdshuset, toaletter, grillplatser och raststuga. För motion och längdskidåkning finns vid Lida Friluftsgård tre elljusspår som är belysta kvällstid.

Vår & sommar:
På Lida finns något för alla i familjen. Klättra i höghöjdsbana, paddla kajak eller cykla mountainbike. Dessutom finns friluftsgolf, naturparkourpark och stora ytor för lek och bus. Bada vid badplatsen och njut av en glass från strandcaféet.

Lida värdshus som ligger i huvudbyggnaden serverar lunch och fika och är öppet dagligen mellan kl. 10-16. 
Runt om på området finns iordningställda grillplatser för att avnjuta medhavd matsäck.

HITTA HIT

Från pendeltågstationen i Tullinge går buss 721 till Lida Friluftsgård.Med bil svänger du av väg 226 vid Botkyrka Hantverksby in på Västerhaningevägen. I denna korsning och resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer – Lida friluftsgård

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen