Livrustkammaren

Museum

Senast uppdaterad: 2020-03-18

Tider

Öppettider: tis–ons 11–17, tor 11–20, fre–sön 11–17.

Beskrivning
Med anledning av Covid-19  ställer livrustkammaren in sina publika aktiviteter såsom visningar, föreläsningar och andra programpunkter fram till och med 14 april. Läs mer på museets hemsida. 

Historiespaning för stora och små, upplev Sveriges kungliga historia i stämningsfulla källarvalv – Livrustkammaren i Kungliga Slottet.

Praktfulla dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop, dop och begravningar vid hovet. Påkostade, stiligt dekorerade vapen och rustningar speglar dramatiska händelser, i krig och i fred. Prova klänningar och riddarkläder, lek, läs och rita!

Bekanta dig med Streiff, Gustav II Adolfs häst. Studera Karl XII:s leriga blå uniform från 1718 och Gustav III:s kläder från maskeradbalen 1792. I rummet för barn stiger du in i en förtrollad värld.

Livrustkammarens riddarklubb arrangerar varje månad aktiviteter, höjdpunkten på året är Riddarmaskeraden i Stadshuset i september.

HITTA HIT

T-Gamla stan, T-Kungsträdgården.
Buss 2, 53, 57, 76.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen