Min farmor var Havets Kvinna

Östasiatiska museet

Senast uppdaterad: 2019-08-22

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Sagostund och workshop. Skapa din egen bilderbok med nätverket Globala tanter. Vad har du för minne av din farmor eller mormor? Lyssna på historier om Havets kvinnor. Med inspiration från boken Min mamma är Havets kvinnor av Hee-young Ko och Eva Armisén, får du skapa en egen bilderbok med din berättelse.

"Globala tanter" är ett konstkollektiv, baserat i Göteborg. Medlemmarna Min Jeong Ko och Finn Chung är båda uppvuxna på öar i havet.
Min mormor berättade en gång för mig… Storytelling är lika gammal som mänskligheten, men är fortfarande lika fängslande som den första historien som berättades vid elden i grottan. Globala Tanter vill hedra den traditionen genom att bjuda in dig att komma och lyssna på våra mormödrars historier.
Min Jeong Ko berättar om kvinnodykare från ön Jeju i Sydkorea.Finn Chung delar med sig av sin barndoms version av Crouching tiger and Hidden dragon i bambuskogen. Genom att dela de historier vi hörde av våra mor- och farmödrar, vill vi bjuda in dig att skapa ett litet häfte som berättar om de oförglömliga berättelserna och erfarenheterna. Kom och sitt ner med oss, och lyssna på varandras historier.

HITTA HIT

Buss 65 från Centralen eller T-bana till Kungsträdgården.
Kostnad

40 kr

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

på gång just nu

Här kommer några av redaktionens favoriter som man inte får missa!

Till toppen