MOLNET/ In Motion

Gustavsbergs Konsthall

Senast uppdaterad: 2020-03-19

Beskrivning
En interaktiv utställning med installationer av Elin Stampe, Maja Korpi och Nils Fridén samt föreställningen Molnet – ett fantasilaboratorium av dansgruppen Räserbyrån, som riktar sig främst till yngre barn. Var och en, och tillsammans, utforskar konstnärerna och dansarna på olika sätt hur vi skapar rum och konst med våra kroppar som verktyg. Inom konsthantverket är kroppen både vägen och verktyget; hjärnans och handens samarbete är centralt. I hantverket ser vi spåren av kroppens rörelser.


Elin Stampes verk Molnet kan omformas i det oändliga genom att du som besökare förflyttar "molnet" upp och ner och i sidled.
I fantasilaboratoriet skapar Räserbyrån berättelser i samspel med barnen där Molnet byter skepnad under varje föreställning.
I Maja Korpis och Nils Fridéns gemensamma verk Bubblan blir besökaren genom sina rörelser en medskapare i ljus, mörker och skuggor.
Gustavsbergs Konsthall är en plats för besökare i alla åldrar. Med föreställningen riktar vi oss särskilt till våra yngre besökare, främst 4-5-åringar. Molnet är också ett led i att uppmärksamma att FN:s barnkonvention blev svensk lag 1 januari i år, 2020.

HITTA HIT

HITTA HIT MED BUSS:
Buss 474 från Slussen (restid ca 20 min) avstigning hållplats Farstaviken.

HITTA HIT MED BIL:
Värmdöleden, väg 222 mot Gustavsbergs Centrum, sväng av vid Gustavsbergs Hamn.
 
Tider

Öppettider: öppet t.o.m. 3/5 2020 tis–sön 11–16. Ändrade öppettider: 19/3–15/4 mån–fre stängt, lör–sön 11–16.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen