https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/12/loop-av-liv-galleri-5_007_press.jpg

En utställning med drömmar sprungna ur fantasifrön

I Kulturhuset Stadsteaterns nya utställning Loop av liv – konst i en ny tid får vi klämma, känna och röra oss fritt bland verk som inspirerats av fantasierna och drömmarna hos fler än 100 olika personer. Slappa, res tillbaka i tiden eller plinka på ett jättestort instrument.

Loop av liv – konst i en ny tid började med ett frö. Nu har fröet vuxit upp till en hel utställning i Galleri 5 på Kulturhuset Stadsteatern. Efter att ha skickat ut en stor mängd fantasifrön med tillhörande frågor till allt från äldreboenden, förskolor och advokatbyråer flödade en mängd svar in. Det var bland annat svar på frågor som ”Om man planterade fröet, vad skulle växa fram? Och vilka bor där?”. Svaren bestod av skisser, byggen, målerier, texter och broderier. Nu har svaren fått liv med hjälp av dekorverkstäderna på Kulturhuset Stadsteatern, bland annat i form av en tidsmaskin och ett stort trädstam-instrument!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/12/loop-av-liv-galleri-5_019_press.jpg
I verket Resonant Bodies av Julia Adzuki får besökaren uppleva ett vibrerande samtal inuti en gammal asks stam. Foto: Nadja Ekman

Vi såg en längtan efter att få vila – att stanna tiden

Alicia Donat-Magnin, curator

I Galleri 5 välkomnas besökaren, ung som gammal, in för att testa, klämma, känna, spela och fundera! Hur känns den stora viloplatsen i form av en placenta? Hur låter och känns det att vila i den stora trädstammen samtidigt som någon spelar på dess strängar? Ta en paus från verkligheten och dröm er bort en stund i den nya utställningen!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/12/loop-av-liv-galleri-5_016_press.jpg
Många av svaren från konstprojektet Fröet innefattade en längtan efter ett hem nära naturen, och nära andra människor. Kliv in i kojorna och fundera över hur du hade velat bo! Foto: Matilda Rahm

Programverksamhet

Familjeworkshop i råsnickeri, 16 mars 2024
I samband med utställningen anordnas en familjeworkshop i råsnickeri tillsammans med konstnären och formgivaren Finn Ahlgren, som även medverkar i utställningen. Här får ni lära er grunderna i snickeri, lite tips och trix och framför allt hur enkelt det kan vara! Ålder 5-10 år. Läs mer och anmäl er här!

Guidad meditation i utställningen
Ett träd, ett objekt, ett ljud, en tanke … vad som helst. Vad kan det växa till? Ta en paus från alla vardagsbestyr och var med på en guidad meditation, omgiven av konsten. Den guidade meditationen hålls på engelska. Rek. från 12 år och uppåt. Läs mer och boka här!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/12/loop-av-liv-galleri-5_018_press.jpg
Amanda Emricson och Ulf Klarströms verk Pendulous Things bjuder in till utforskande. Genom interaktion med objekten skapas ljud, ljus och rörelse. Foto: Matilda Rahm

Om Loop av liv