https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Header-4.png

Första gången på Tom Tits? Då får ni inte missa det här!

Det är lätt att bli snurrig i ett hus fyllt till bredden av spännande och skojiga experiment. Här kommer därför några utvalda tips som ni inte får missa första gången ni gör ett besök till experimentparken!

Såpbubbelshow

Välkommen in i såpbubblans magiska värld! följa med in i såpbubblans värld! Varför är bubblor runda? Kan vi göra fyrkantiga såpbubblor? Och hur stora bubblor kan vi egentligen göra? På Tom Tits hemsida eller på programskärmarna på plats kan du se när såpbubbelshowerna går.  

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2024/03/barn-sapbubbla-tom-tit.jpg

Experimentvagnen

Varje dag rullar vi fram våra experimentvagnar som är laddade med ett gäng roliga experiment. Här experimenterar vi nästan bara med saker som finns i hemmet – så att du lättare kan se alla naturvetenskapliga fenomenen som finns omkring dig.

Utmana varandra i skrikröret

Vem kan skrika högst i skrikröret? Kan du skrika lika högt som ett djur? I tunnan finns en mikrofon kopplad till en förstärkare vars ljudstyrka, som mäts i decibel, syns på glödlampornas pelare. Skrikröret hittar ni på plan 4.

Åk rutschkanan

Gillar du fart och fläkt? Då är vår rutschkana ett måste när du besöker Tom Tit. Vår rutschkana är nämligen 40 meter lång och går igenom alla 4 våningar. Om du gillar att tävla så kan du se hur snabbt du åker. Varför inte utmana pappa eller syster i vem som kan åka snabbast. Du behöver vara minst 6 år gammal. Hämta åkmatta i Pelarsalen på plan 1 och följ de rosa prickarna till plan 4.

Cykla på lina

Nu kan du testa cirkusartistlivet på ett säkert sätt. Cykeln är stabil eftersom den är försedd med en motvikt som har sänkt tyngpunkten. Vågar du cykla hela vägen? Minimum längd: 140 cm, 130 cm i vuxens sällskap. Aktiviteten hittar ni i parken.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2024/03/tom-tits-experiment-dotter-mamma-cycklar-e1709646973943.jpg
Hur långt vågar ni er ut? På Tom Tits kan ni testa på att cykla på lina!

Vattenavdelningen

Dyk in i Vattenavdelningen! Här tittar vi närmare på ämnet som är livsviktigt för vårt liv här på jorden. Vad händer när två vattenstålar krockar? Hur kan ett ägg sväva i vatten? Och kan man tvätta sig i en vattenskål utan att doppa händerna? Hurra för H2O! Vattenavdelningen hittar ni på plan 2.

Träna som en astronaut!

Under 2024 har vi rymdetema på Tom Tits Experiment! Med hjälp av vår klättervägg, våra energicyklar eller vårt reaktionstest kan du förbereda kroppen på samma sätt som astronauter gör. Ta hjälp av experimentparkens astronautkarta och leta upp de olika stationerna med koppling till rymden.