https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/11/wisdome-tekniska-museet-1.jpeg

Upplev yttre rymden i 3D i den nya sfäriska domen på Tekniska!

I december slår Tekniska Museet upp portarna för sin nya visuella upplevelsearena, Wisdome Stockholm! Här omsluts besökaren av högupplösta 3D-projektioner och vi får bland annat följa med museets rymdpilot ut på äventyr i galaxen och långt utanför vårt solsystem. Wisdome Stockholm öppnar 9 december!

Den nya domen på Tekniska museet är en helt ny upplevelsearena för lärande där både skolungdomar och privatpersoner får möjlighet att ta del av den senaste vetenskapen i helt nya dimensioner. Wisdome är ett samarbete mellan Sveriges fem ledande science center och är skapad av några av världens främsta forskare inom vetenskaplig visualisering.

Man kan se Wisdome Stockholm som en gigantisk farkost av trä, där vi kan ta med besökare på resor i tid och rum.

Maria Olsson, chef för lärande på Tekniska museet
https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/11/press_V0A5761-Förbättrad-NR.jpg

Att tolka och ta in stora mängder information kan vara svårt – men med hjälp av bilder kan våra hjärnor både lägga informationen på minnet och bearbeta komplexa samband på mindre än en sekund! I Wisdome guidas besökarna genom universum av museets explainers bakom spakarna, och upplevelsen anpassas efter besökarnas ålder.

Wisdome Stocholm öppnar 9 december och visar då två filmproduktioner och olika liveshower i det s.k. OpenSpace LIVE. Läs mer om dessa här!