Nationalmuseum

Museum

Senast uppdaterad: 2020-03-19

Tider

Öppettider: tis–ons 11–17, tor 11–21, fre 11–19, lör–sön 11–17.

Beskrivning
Museet är stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för Nationalmuseum med anledning av covid-19.

Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum. Här finns mycket att uppleva för både barn och vuxna. Kom till oss för att upptäcka, skapa och bli nyfiken! 
 
Samlingarna innehåller målningar,skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, 5 000 föremål från 1500-talet till idag. En audioguide till samlingarna, särskilt för nyfikna barn, finns i vår besöksapp .
 
På entréplan ligger Barnens konstvärld som är en magisk plats där du kan gå på spännande upptäcktsfärder i barnutställningen Villa Curiosa och släppa loss fantasin i ateljéerna. 

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Kostnad

Entré till tillfälliga utställningar, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen