Nationalmuseum

Museum

Senast uppdaterad: 2020-08-14

Tider

Öppettider: tis–ons 11–17, tor 11–21, fre 11–19, lör–sön 11–17.

Beskrivning
Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum. Här finns mycket att uppleva för både barn och vuxna. Kom till oss för att upptäcka, skapa och bli nyfiken! 

Med anledning av situationen kring coronaviruset:
Nationalmuseum är öppet för besökare igen, under kontrollerade former. För att det ska vara möjligt har museet sett över lokalerna och vidtagit åtgärder så att det ska gå att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd.  
Här kan du läsa mer om de åtgärder som vidtagits.
 
Samlingarna innehåller målningar,skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, 5 000 föremål från 1500-talet till idag. En audioguide till samlingarna, särskilt för nyfikna barn, finns i vår besöksapp .
 
På entréplan ligger Barnens konstvärld som är en magisk plats där du kan gå på spännande upptäcktsfärder i barnutställningen Villa Curiosa och släppa loss fantasin i ateljéerna. 

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Kostnad

Entré till tillfälliga utställningar, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer – Nationalmuseum

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen