Nationalmuseum

Museum

Senast uppdaterad: 2020-06-09

Tider

Öppettider: tis–ons 11–17, tor 11–21, fre 11–19, lör–sön 11–17.

Beskrivning
Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset är museet tillfälligt stängt. Vi öppnar för besökare igen, under kontrollerade former, tisdag den 16 juni. Aktuell information om hur museet påverkas och om åtgärder som kommer att vidtas..

Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum. Här finns mycket att uppleva för både barn och vuxna. Kom till oss för att upptäcka, skapa och bli nyfiken! 
 
Samlingarna innehåller målningar,skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, 5 000 föremål från 1500-talet till idag. En audioguide till samlingarna, särskilt för nyfikna barn, finns i vår besöksapp .
 
På entréplan ligger Barnens konstvärld som är en magisk plats där du kan gå på spännande upptäcktsfärder i barnutställningen Villa Curiosa och släppa loss fantasin i ateljéerna. 

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Kostnad

Entré till tillfälliga utställningar, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen