Ny utställning: Antropocen

Tekniska museet

Senast uppdaterad: 2021-03-09

Beskrivning
Utställningen tar oss med till platser som vi alla är ansvariga för men som vi annars sällan ser. Antropocen är en angelägen, vacker, drabbande stor utställning om människan, tekniken och naturen.

Utforska platser från betongskyddsvallar som täcker 60% av Kinas kust, världens största grävskopor i ett tyskt dagbrott och kalciumkarbonatgruvor i Rysslands Uralberg, till skövling av kanadensisk urskog, ett italienskt marmorbrott och en av världens största soptippar i Dandora, Kenya. Läs mer om utställningen.

Omsorgsfull öppning
När vi nu startar museets verksamhet igen, så gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet. För att alla ska känna sig trygga kommer vi släppa in maximalt 50 personer per halvtimme och besökstiden hos oss blir begränsad till 2,5 timmar.
Du behöver därför förboka din biljett och entréslot som anger din inpasseringstid (30 min) till museet. Det är ett årskort per person som gäller och du kan läsa allt om hur vi säkrar ditt besök på vår hemsida. 

HITTA HIT

Buss 69 till Museiparken. Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.
Tider

Öppettider: mån–sön 10–17.

Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn 7–19 år 150 kr, barn 0–6 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen