Ny utställning: Moving to mars

Tekniska museet

Senast uppdaterad: 2021-03-09

Beskrivning
Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan bli verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid. 

The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen – och som nu kommer till Sverige.  Där kan du inte bara känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö. En stor del av våra förberedelser för ett liv på Mars handlar också om att in i minsta detalj ta tillvara på knappa resurser, att minimera slöseri med energi, vatten, mat och avfall samt hur vi ska överleva i planetens ogästvänliga klimat. Läs mer om utställningen.

Omsorgsfull öppning
När vi nu startar museets verksamhet igen, så gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet. För att alla ska känna sig trygga kommer vi släppa in maximalt 50 personer per halvtimme och besökstiden hos oss blir begränsad till 2,5 timmar.
Du behöver därför förboka din biljett och entréslot som anger din inpasseringstid (30 min) till museet. Det är ett årskort per person som gäller och du kan läsa allt om hur vi säkrar ditt besök på vår hemsida. 

HITTA HIT

Buss 69 till Museiparken. Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.
Tider

Öppettider: mån–sön 10–17.

Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn 7–19 år 150 kr, barn 0–6 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen