Barn i stans bloggiga blogg
Intervjuer
Publicerat 05 Augusti 2018 16:20

Nytt barngym i stan

​Den 6 oktober slår Gymi för första gången upp sina dörrar på svensk mark. Gymi är ett gym för barn och ungdomar i alla åldrar och grundades 2008 i Finland av före detta gymnastiktränare Christina Nurmi och Oona Kivelä. 

text: Gunnel Ehrlich foto: Gymi- På Gymi jobbar vi med naturlig rörelse och tränar därför både parkour, gymnastik, akrobatik, yoga och ninja warrior-träning på våra pass. Det ska vara kul att träna, utan krav på prestation eller tävlingsresultat. Våra ledare följer Gymis handbook, vår läroplan. Vi alltid har samma träningsprogram under tre veckor i rad innan vi byter tema. Alla får träna på sin egen nivå och lära sig i sin egen takt. Samtidigt som de fysiska färdigheterna utvecklas, utvecklas också självkänsla och självförtroende, säger Christina.

Vad ska man tänka på när man tränar hos er?
- Vi vill att Gymi är ett så väl fysiskt som psykiskt tryggt ställe att träna i. Därför är det viktigt att lyssna på läraren som är där för att hjälpa till, så att man tillsammans skapar en bra träningsro.  Alla ska få njuta av att träna och det ska inte bli kaos eller för mycket ljud. Och sen det viktigaste såklart – att ha roligt!På Gymi är alla barn, ungdomar och även vuxna välkomna. De minsta bebisarna är med på Gymi Family-timmarna. Men redan från 2 år rekommenderas ledda pass och de åldersuppdelade passen sträcker sig enda ner till 1 år och upp till 16 samt vuxna.  

- Vi har också grupper med barn med speciella behov som brukar ha jättemycket nytta av Gymi-träning, säger Christina.

Har du något tips för oss nybörjare?
- Våga komma hit och pröva! Man behöver inga förkunskaper – alla kan träna på Gymi. Det är ju fråga om naturliga rörelser – springa, hoppa, klättra, svinga, gunga, rulla, göra kullerbyttor, handstående, kasta, sparka o.s.v. Så småningom, när de motoriska grundfärdigheterna är på en bra nivå kan man börja ge sig på lite svårare trix och lära sig mer. Eller om man inte vill lära sig mer så räcker det med att bara njuta av träningen. Det är kul! Läs mer om Gymi här!
Läs mer om Gymis öppningsevent där ni kan prova på att träna här!
 


Till toppen