https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/08/Olympiadagen6.png

Testa olika sporter på Olympiadagen

Är du sugen på att prova en idrott du aldrig testat förr? Kanske utmana en olympier i orientering eller bågskytte? Eller varför inte ta chansen att klämma och känna på en äkta OS-medalj? Då ska du bege dig till Stadion den 10 september där Sveriges olympiska kommitté, SOK välkomnar barnfamiljer till Olympiadagen.

Artikeln är publicerad i augusti 2022

Hej Nathalie Larsson, projektledare på SOK! Berätta om Olympiadagen!

Det är en dag då vi välkomnar barn mellan 7 och 12 år och deras familjer till Stadion för att prova en mängd olika sporter. Vi visar upp allt från orientering och skidskytte till friidrott, tennis och basket, för att nämna några. Detta gör vi i samarbete med lokala idrottsföreningar. Vi vill visa att det finns en stor bredd av olika, roliga idrotter att prova, bara man känner till dem. Dessutom får barnen chansen att träffa några av våra svenska olympier som kommer att vara på plats.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/08/Olympiadagen.png
Kanske hittar ditt barn en ny favoritsport bland alla valmöjligheterna på Stadion den 10 september? Foto: Sveriges olympiska kommitté

Vad spännande att få träffa en äkta olympier! Vilka kommer vara där?

Man kan bland annat träffa Danijela Rundqvist, före detta hockeyspelare och OS-medaljör, Christoffer Sundgren, curlingspelare med både OS-guld- och bronsmedaljer i bagaget och alpina medaljören Jessica Lindell Vikarby. De kommer vara på plats och mingla och berätta om sina idrotter, visa upp sina medaljer så att barnen kan få klämma och känna på dem och – inte minst – utmana barnen i de olika sporterna vi visar upp på Stadion.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/08/Olympiadagen-2-e1709295096733.png
Träffa olympier, utmana dem på olika sporter och känn på deras medaljer! Foto: Sveriges olympiska kommitté

Har du själv någon favorit bland sporterna ni visar upp?

Eftersom jag är en gammal skytt är alla sporter som involverar skytte favoriter för mig, så jag får väl säga skidskytte. Men även orientering är spännande och jag vet att de brukar ha många roliga aktiviteter under Olympiadagen, bland annat speed-orientering och olika labyrinter som brukar vara väldigt populärt bland barnen.

Vilka åldrar passar det för?

Vår huvudmålgrupp är barn mellan 7–12 år, men självklart är både äldre och yngre barn och deras familjer också välkomna.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/08/Skateboard-19e-maj-stadion.png
Att skateboard är en olympisk sport är det kanske inte många som vet? Det är det! Foto: Sveriges olympiska kommitté

Olympiadagen går av stapeln lördagen den 10 september mellan klockan 11–16 på Stockholm Stadion. Gratis entré och ingen föranmälan.