Sommaren i Östersund

Det är något speciellt med Östersund. Kontrasten mellan stad och fjäll är två av ingredienserna som gör staden unik och till en fantastisk sommardestination.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/toppbild.jpg

Sommarlov och semester – den perfekta tiden för att hitta på roliga saker
tillsammans. I Östersund finns gott om aktiviteter för händelserika och roliga
dagar. Ut och njut av sommaren!

Barnens Östersund

Närkontakt med skogens konung

Gör ett besök på Moose Garden i Orrviken. Följ med på en guidad tur, träffa de tama och sociala älgarna, klappa och mata dem och lär mer om deras liv och leverne.

Läs mer på moosegarden.com

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/Moosegarden1.jpg.webp

Teknikhistoria

På Teknikland blandas teknik­, flyg­ och militär[1]historia med lek och upptäckarglädje. De inter[1]aktiva miljöerna tar med hela familjen genom 1900-talets teknikhistoria och barnen kan bl a prova elbilar, digitalt pistolskytte, testa uppfinnar[1]verkstaden, provsitta Viggen och veteranbussar.

Läs mer på teknikland.se

Res i tiden

Lär om historien på ett lekfullt sätt. Inne i museet åker du rutschkana genom Storsjöodjurets mage till de underjordiska utställningarna där du bl a lär om vikingatiden och samisk kultur. Utomhus möter du aktörer som på ett lekfullt sätt gestaltar livet i Jämtland från 1700-talet ända fram till 1970-talet. Utomhus ges många möjligheter att leka och lära; styr vattenhjulet vid Barnens kraftverk, bli mejerska i mejeriet, blir kapten på ångbåten eller flottare vid ån. Nationalmuseums konstlobby bjuder in till skapande aktiviteter.

Läs mer på jamtli.com

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/jamtli-1.jpg.webp

Ingen sommar utan bad

Östersund ligger vid Sveriges 5e största sjö och här finns många härliga badplatser. Våra bästa badtips hittar du på sidan 26-27. Missa inte heller Storsjöbadet! Här går det att bada både inomhus och utomhus. Barnpoolom[1]råde med varmt och skönt vatten för de minsta, häftiga vattenrutschbanor och trampolin för de lite äldre och relaxavdelning för föräldrarna. På det stora utomhusområdet finns gräsytor för picknick, lekplats och utomhuspooler.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/GS-sup-surfbukten-ostersund-1.jpg.webp

Läs mer på storsjobadet.se

Mer att upptäcka i Östersund

I Östersund kan barnen få utlopp för all sin kreativitet, nyfikenhet och energi. Med naturen runt hörnet finner ni oändliga möjligheter till utflykter till fots, med bil eller cykel – men också en avkopplande miljö med fjällen som mäktig kuliss.

Läs mer på visitostersund.se