Kul läsning från Barn i stan
Guider
Publicerat 12 Januari 2021 14:41

Promenix med twist!

Dags för en härlig promenix men med en twist! Oavsett väder finns det alltid något spännande att upptäcka längs Stockholms olika promenadstråk. Traska längs en skojig trollstig, gå en tipspromenad eller upptäck utomhuskonst. Här hittar du Barn i stan-redaktionens promenadfavoriter för hela familjen!


TRÄSKTROLLENS STIG OCH SKOGSHINDERBANAN PÅ SIGGESTA GÅRD

Ute på härliga Siggesta gård på Värmdö finns massor av roligt att upptäcka för hela familjen! Utöver att gården har egna alpackor finns här även både Träsktrollens stig och den äventyrliga skogshinderbanan. Gå genom skogen, hälsa på trollen längs vägen och lek er varma genom att utmana er själva i balans och klätterkunskaper på hinderbanan. 

Plats: Siggesta Gård, Värmdö
Läs mer om skogshinderbanan 

Läs mer om Träsktrollens stig 

KONSTVANDRING RUNT SUBTOPIA

Ta en rundtur bland utomhuskonsten på Subtopia!
I utomhusgalleriet hittas nära 40 verk i urban konst som pryder fasader och annat på Subtopia-området – som ni absolut måste se. Här samlas konst från allt från internationella stornamn till lokala talanger. Och många är de fantastiska berättelserna om hur konsten kom dit. 

Plats: Subtopia, Rotemannavägen 10, Alby, Botkyrka
Läs mer och ladda ner kartan här! 
 


TIPSPROMENAD PÅ ARTIPELAG

Förutom att njuta av härliga promenadstråk och spännande skulpturer i naturen kan hela familjen gå på gemensam tipspromenad runt Artipelag. Svara på kluriga frågor om djur och natur kring Artipelag. Häfte och lånepenna finns att hämta i cafét, där det också serveras varm mat, söta saker och dryck samt på helgerna även nygrillad korv! 

Plats: Artipelag, Värmdö
Läs mer om Artipelag 
Läs mer om Tipspromenaden 


 

POSTMUSENS VANDRING I GAMLA STAN

Gå en mysig promenad Gamla Stan och låt Postmusen guida er runt! Postmusens familj har bott i den gamla stadsdelen i flera generationer och kan berätta en massa spännande fakta om de gamla husen och gränderna. Ladda ner kartan till din telefon eller surfplatta och låt den leda er runt. Avsluta med en härlig kopp varm choklad från något av alla mysiga kaféer! 

Plats: Gamla Stan

Ladda ned kartan här! Till toppen