Riksidrottsmuseet

Museum

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Tider

Öppettider: tis–sön 11–17.

Beskrivning
Med anledning av situationen kring  Coronaviruset har museet beslutat att tillfälligt stänga sina lokaler. Läs mer och följ uppdateringen på museets hemsida. 

Upptäck Riksidrottsmuseet – perfekt för familjen som får chansen att lära sig mer om svensk idrott och prova på idrottsaktiviteter i SportLab. På museet skildras svensk idrott från forntid fram till i dag. Spana in Björn Borgs tennisracket eller Pia Sundhages gitarr.

I museets utställning SportLab får du chansen att lära dig mer om kroppen och prestationer samtidigt som du lyssnar, testar och inte minst testar själv. Bland annat testas reaktionsförmåga i startblock, styrkan i handbollskast och smidigheten i klätterväggen. 

Missa inte heller de tre nya utställningarna Spelplatsen  - om idrott och kultur, Tiden - om idrottens historia och Kom igen - idrott för alla!

Besök riksidrottsmuseet.se för att få full koll på vad som är på gång på museet!

HITTA HIT

Djurgårdsbrunnsvägen 26, buss 69, hållplats Sjöhistoriska museet.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen