Kul läsning från Barn i stan
Intervjuer
Publicerat 14 Mars 2019 10:54

Robin Hood blir musikal och Martin Almgren spelar Broder Tuck

Knappt har de hunnit avsluta Djungelboken innan det är dags för nästa storsatsning, Robin Hood -The Musical. Nu sätter Dröse & Norberg upp den älskade sagan om legenden som tar från de rika och ger till de fattiga. Vi är vana att se den i Disneys version men nu tar Robin Hood klivet upp på musikalscenen. De tre första namnen som släpps är Idolvinnaren Martin Almgren, skådespelaren Joakim Nätterqvist och musikalartisten Patrik Martinsson. Premiären blir den 27 oktober. Barn i stan haffade Martin Almgren, under ett pressfotograferingstillfälle, i början av mars. 

text: Anna Lekberg foto: Dröse & Norberg, Anna Lekberg

Hej Martin! Du ska vara med i Dröse & Norbergs nya musikal, Robin Hood. Berätta!

– Jag ska vara Broder Tuck. Det här trodde jag inte, att jag skulle göra musikal, och det ska bli ganska kul. Jag gillar att utmana mig själv och göra saker jag inte gjort förut. Jag ska försöka bibehålla mitt skägg, för det borde ingå i tjänsten. Så hoppas jag att jag kan börja få se manus snart och att det börjar växa fram någonting. Vi börjar repa i september.

Vad har du själv för relation till Robin Hood?

– Det enda jag har är ju Disneys version. Det är den jag har sett! Först trodde jag att det var den versionen som skulle göras. Först tänkte jag, ”vad enkelt” och att det bara är att kolla filmen. Då kan jag ju alla repliker, men sedan fick jag höra att det ju är helt egen version med musik och allting.

Vad kommer att bli största utmaningen?

– Att hålla sig till ett manus. Det kommer att bli problematiskt, jag brukar ha svårt att säga det folk vill att jag ska säga. Det har jag verkligen aldrig gjort, det blir en erfarenhet till. Hela mitt artisteri bygger på ”jam”, att man gör saker i stunden och går på feeling. Det är lite svårt om man ska ha en dialog med någon annan. Då får man hålla sig till det man ska göra och så får man ta feelingen efteråt.

Vad kommer att bli roligast?

– Jag tror just det. Att ha repliker, att sjunga. Och att vara med i en ensemble. Det blir ju som ett kompisgäng. Det brukar bli bra häng när man fått spendera mycket tid ihop och man börjar lära känna varandra. När man spelar i band så är det det bästa som finns, på vägen dit och hem när man sitter och pratar.

Varför tycker du att man ska komma och se Robin Hood?

– Vem vill inte se Robin Hood? Någonstans kan man tycka att det är en ganska bra historia. Både ur historiskt perspektiv och samhällsgrejen. Sen såg jag Djungelboken, och den var väldigt bra. Det här kommer att bli bra! Det är humor, det är eftertänksamt, det är bra musik och det är proffsigt. Man ska gå och se Robin Hood, kort och gott!  

Läs mer om föreställningen här! 


Till toppen