Säsongsinvigning: Prinsessan och Svinaherden

Confidencen

Senast uppdaterad: 2017-03-29

The page is outdated

Beskrivning
En magisk familjeföreställning med kejsare, prinsessor, prinsar, hovdamer och grisar och inte minst en skönsjungande näktergal! Allt berättat genom tal, dans och operasång till musik från olika epoker och kulturer.

En fattig prins förälskar sig i kejsarens dotter, den bortskämda prinsessan. Som gåva ger han henne en riktig ros som gör så att man glömmer alla sina sorger och en riktig fågel som sjunger alla sånger man vill. Men prinsessan gillar inte äkta och levande ting, hon vill ha en SAK och därför avfärdas prinsen. Prinsen vill lära prinsessan en läxa och klär ut sig till svinaherde och lockar med konstgjorda magiska föremål som gåvor, detta i utbyte mot kyssar på handen…

Föreställningen väcker tankar om hur vi lägger värde i materiella saker och utseende istället för det som är äkta. Och hur säger man förlåt egentligen?

Längd: 35 minuter
Av och med: Ingela Lundh, Bétina Marcolin, Conny Thimander.

Foto: Fabio Giannini

HITTA HIT

Confidencen ligger i Ulriksdals Slottsområde i Solna. Det går fint att ta sig hit med tunnelbana, buss, bil eller att cykla/promenera. 
Tunnelbana: Till Bergshamra C (Röd linje mot Mörby C).
Buss:  503  från Bergshamra C (Ulriksdals Wärdshus).
Bil:  Det finns parkeringsplatser i anslutning till teatern.
Att promenera:  En promenad från Bergshamra tar ca 15 minuter. Korsa Bergshamra torg och följ Björnstigen mot Kungshamra, ta av höger in på Hjortstigen. Ta av första till vänster på Illerstigen. Följ illerstigen och fortsätt på en stig. Gå förbi kyrkorgården på höger sida tills du kommer ut på Skogsborgstigen, mellan träden kommer du snart skymta en gul slottsteater, Confidencen!
Kostnad

Pris: vuxna 120 kr, barn 80 kr.

Info
Karta