Lär dig segla med Sjöhistoriska museet

Sjöhistoriska museet

Senast uppdaterad: 2021-03-29

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Sjöhistoriska museets seglarskola vänder sig till barn mellan 8 och 14 år och vi har både nybörjarkurs och fortsättningskurs.

I över 50 år har vi på ett lekfullt sätt utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjövett. Seglarskolan håller till utanför museet på Djurgårdsbrunnsvikens trygga vatten. Där lär våra erfarna instruktörer ut seglingens grunder med hjälp av 30 välskötta optimistjollar.

Under nybörjarkurserna lär vi oss seglingens grunder, sjövett, regler, knopar och hur man tar hand om sin båt. Barnen får både lära sig grunderna i segling och prova på själva. Undervisningen sker utomhus men vid sämre väder kan vi gå in i museet.

fortsättningskurserna har vi en snabb repetition av grundkursen och går sedan in på väjningsregler, lär oss segla i triangelbanor, fler knopar och provar på kappsegling. För att få mest ut av fortsättningskursen ska man vara bekväm med att segla själv. Om man har gått nybörjarkursen ett år men känner sig osäker kan det därför vara bra att gå nybörjarkursen ett år till. Gruppindelningen görs för barnens bästa och kan ändras under veckan. 

Observera att barnen seglar själva i båtarna och måste kunna simma minst 100 meter.  Gäller båda kurserna. 

HITTA HIT

Buss 69 stannar utanför. Det finns även en stor avgiftsbelagd parkeringsplats.
Kostnad

Pris: 2 500 kr/vecka 24, & 26-27, 2 000 kr/ vecka 25 & 31–32.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen