Soloutställning: Torbjørn Rødland

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad: 2019-05-02

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Torbjørn Rødlands utställning Fifth Honeymoon är konstnärens första i Stockholm på 20 år. Utställningen består av nya fotografier och en ny film samt ett  mindre urval av äldre arbeten. Rødland undersöker och ifrågasätter bildkoventioner - det vill säga de osynliga regler och normer som finns kring hur bilder skapas och framställs.

I Fifth Honeymoon - femte smekmånaden - utgör äktenskapets löften och smekmånadens känslomässiga resa utställningens metaforiska ram. Titeln vittnar om en nästan obändig tro på kärleken – trots alla besvikelser. Verken tar itu med teman som religion, andlighet och gnistan som skapar nya mänskliga relationer. Rødlands bildskapande är näst intill taktilt, där kroppsdelar eller klibbiga substanser fäster på symboliskt laddade föremål. Hans precisa kompositioner, stilleben, porträtt och detaljer av mänskliga kroppar är tvetydiga och motsägelsefulla, precis som livet självt. 

HITTA HIT

Det enklaste sättet för att hitta hit är att utgå från Sankt Eriksplan – en knutpunkt för bussar och tunnelbana. Därifrån tar det cirka fem minuter att promenera till konsthallen.
Tider

Öppettider: 13/3–2/6 ons 12–20, tor–sön 12–17.

Kostnad

Pris: vuxna 100 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Till toppen