Skeppsholmslägret - Konst- och filosofiläger för tonåringar

Kulturfyren

Senast uppdaterad: 2020-03-05

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Fundera, diskutera, skapa!
Har du hört den gamla sagan om den unga David och jätten Goliat? Kanske har du också någon gång lyssnat på låten Goliat av Laleh. Visst finns det många ”Goliat” i världen men det kan ju stå för många olika slags saker. Vad är din Goliat? Hur kan vi kämpa mot sådana jättar både i fantasin och i riktiga livet? Kan vi göra Goliat till vår vän ibland? Och var kommer Goliat ifrån, egentligen?

Vi kommer i år jobba med textila skulpturer, land art, graffiti och måleri. Vi experimenterar och lär oss tillsammans olika tekniker.
På Moderna Museet söker vi likt arkeologer efter svar på de ”stora frågorna” och inspireras 100 % för att skapa vår egen konst under veckan.
Vi väljer också egna filosofiska frågor att utforska varje dag i spännande samtal. Filosofin lever vidare in i konsten och konsten inspirerar filosoferandet.
Vår förhoppning är att lägret ska väcka lust, förundran och inspiration till att fortsätta skapa och filosofera. Välkomna!
Kostnad

Pris: utgår från total hushållsinkomst brutto. Priser från 400– 2 500 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféNej
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen