Kul läsning från Barn i stan
Guider
Publicerat 19 Januari 2018 17:00

Slalom runt knuten!

Vädret gjorde i dagarna en vändning och solens strålar börjar sakta att värma upp stan. Dock är många av skidbackarna runt Stockholmsområdet fortfarande igång då snön är lite envisare i skidbackarna! Man måste alltså inte åka till fjällen för att få njuta av härlig skidåkning. Så passa på att lapa lite solstrålar i backen på sportlovet och unna er en kopp varm choklad utomhus! Här är några tips på ställen som står redo med öppna liftar och snöfyllda backar. 

EKEBYHOVSBACKENS SKIDANLÄGGNINGEkebyhovsbacken, på Ekerö, har två skidliftar, en för barnområdet och stora liften som tar er till toppen. Fyra nedfarter, som alla är belysta och är mycket familjevänliga. Det finns även möjlighet att hyra utrustning. 

Öppettider: Lör–sön 9:30–17
Läs mer här! 

EKHOLMSNÄSBACKEN"Ekan", på Lidingö, är en personlig och charmig skidanläggning på Lidingö med barnlift, hoppkudde och FunPark. Skiduthyrning och kafé finns i anslutning till backen. 

Öppettider: Lör–sön 9.30–16.30.
Läs mer här!
 

FLOTTSBRO FRILUFTSOMRÅDEFlottsbro är en populär skidanläggning med backar som passar alla åldrar! Här finns backar för barn, familj och den mer avancerade skidåkaren men också pulkabacke och grillplatser. På grund av rådande pandemi så behöver alla förboka Skipass samt ev. uthyrning då Flottsbro har begränsat antalet gäster i anläggningen i år.

Öppettider:  tis 11–17 ons–fre 11–22 lör–sön 9–18
Läs mer här!

VÄSJÖBACKEN Väsjöbacken är belägen i Sollentuna näst intill Väsjön. Här erbjuds 4 roliga nedfarter och 6 liftar som gör att det flyter på smidigt! För den våghalsige eller mer avancerade åkaren finns här även en park där det finns möjlighet att öva på sina trick-färdigheter. Skiduthyrning finns i anslutning till anläggningen. Obs: väldigt begränsat med inomhus-utrymmen, så tänk på att klä er för utomhusklimat.

Öppettider: Mån–fre 16–21, lör–sön 10–18
Läs mer här! 

HAMMARBYBACKENMer centralt än så här blir det knappast! Hammarbybacken erbjuder fem nedfarter och en park. Barnbacken har ett rullband som är en mycket barnvänlig lift för de yngsta. Hammarbybackens skidhyra är stängd på grund av att pandemilagen inte kan efterlevas.
Öppettider: Mån–fre 15–21, lör–sön 09–18
Läs mer här! 

BRUKETS BACKEPå vintern bjuder Brukets naturområde i Järfälla på en 300 meter lång skidbacke med lift. Här finns två nedfarter där du kan välja mellan att åka slalom, snowboard, freeride och rails i backen.
Öppettider: Mån–fre 18–21,  lör–sön 09–16
Läs mer här! 


Till toppen