Skogsmulles sagostigar

Lida friluftsgård

Senast uppdaterad: 2021-06-03

Beskrivning
Skogsmulle och hans vänner, Laxe, Fjällfina och Nova har alla sina egna stigar på Lida Friluftsgård. En del stigar går genom skogens naturliga terräng och utmanar balansen. Andra stigar går på grusväg så att man enkelt kan ta sig fram med barnvagn eller rullstol. 

Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar, Skogsmulle och hans vänner, är anpassade för de små barnen och är 300-700 m långa. Här kan barnen tillsammans med sina föräldrar eller ledare ta sig runt på stigarna och med alla sinnen uppleva naturens förtrollning och lära sig värna om vår natur.
Om man följer Skogsmullestigen kommer man så småningom till ett härligt vindskydd. Belägen i en öppen glänta på hällstensmark är det här en härlig rastplats för hela familjen.
Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr.

HITTA HIT

Från pendeltågstationen i Tullinge går buss 721 till Lida Friluftsgård.Med bil svänger du av väg 226 vid Botkyrka Hantverksby in på Västerhaningevägen. I denna korsning och resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård.
Tider

Öppet dagligen.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen