Skönheten och Odjuret 2021!

Drottningholms Slottsteater

Senast uppdaterad: 2020-04-24

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Skönheten och Odjuret  
FÖRESTÄLLNINGEN ÄR FRAMFLYTTAD TILL MAJ 2021!

Ett nyskrivet sångspel om kärlek, slump och förvandling. 

1778 hade André Grétrys och Jean-François Marmontels sångspel Zémire och Azor premiär på Drottningholms Slottsteater. På några år erövrade stycket Europas teatrar och blev känt som Marie-Antoinettes favoritopera. Det är lätt att förstå varför! Där finns hämndlystna älvor, andebaletter, en orädd ung hjältinna och en ledsen prins förvandlad till odjur.

Idag känner vi till berättelsen som Skönheten och Odjuret. En 250 år gammal populärkulturell klassiker! I vår nytolkning berättas historien av en skådespelare, en dansare och fyra musiker.

Det blir ett möte med 1700-talets teaterlek, odjur, skönheter och lömska älvor. Från 6 år.
 
Skönheten, Odjuret och Filosofen 
I samband med föreställningen och vid två tillfällen erbjuder vi en filosofisk upplevelse. Johan G:son Berg, filosofipedagog och magister i teoretisk filosofi, undersöker och experimenterar för att hitta nya vägar att belysa berättelsen. Vad är ett odjur? Vad är en människa? I typisk 1700-talsanda väcker det filosofiskt samtalet nyfikenhet till att tänka. 31 maj och 6 juni direkt efter föreställningen!
 

HITTA HIT

T-bana till Brommaplan, sen buss 176-177 till Drottningholm (SL). Sommartid båt från Stadshuset (Strömma). Stor parkering.
Kostnad

Pris: vuxna 160 kr, barn 120 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordNej
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen