Kul läsning från Barn i stan
Guider
Publicerat 27 Januari 2021 11:20

Äntligen skridskodags!

Vinter i Stockholm brukar vara lika med att snöra på sig skridskorna och äntra någon av stans alla isbanor - med vana skär och piruetter eller kanske lite mer som Bambi på hal is. 

I år har vi dock fått vänta lite extra, dels för att kylan dröjt, dels då pandemin satte käppar i hjulen. Alldeles oavsett så är det nu äntligen dags! Nu kommer nämligen Stockholms stad (efter samråd med Smittskydd Stockholm) att se till att våra skridskoisar utomhus spolas upp! Här tipsar vi om några av stans finfina skridskoisar!

SKRIDSKO FÖR ALLA

Så länge det är kallt nog finns ett gäng spolade isbanor som nästan alltid är öppna för åkning – allt ifrån mindre isar i lekparken för nybörjarskrinnarna till idrottsplatsernas större isbanor för fart, fläkt och hockeyspel.

Bandhagens skridskois

På Bandhagens skolas bollplan spolas naturfrusen skridskois när vädret tillåter.

Parkleken Blacken

Tennisplanen vid Parkleken Blacken spolas vintertid om vädret tillåter.

Kungsträdgårdens isbana

En klassiker i sammanhanget - mitt i city. Dock ingen skridskouthyrning i år.

Vasaparkens isbana

På Vasaparkens isbana får man använda hockeyklubba på särskilda tider!

Vårbergs isbana

På Vårbergs IP finns en utomhusrink och material att låna när det är bemannat.

Ännu fler öppna skridskobanor hittar ni här!

ALLMÄNHETENS ÅKNING

Även konstfrusna utomhusisarna med tider för allmänhetens åkning har spolats upp.Dessa innefattar bland andra större isbanor som Östermalms IP, Zinkensdamms IP och Eriksdals BP. Aktuell info om allmänhetens åkning hittar ni här!

SJÖISARNA

Håller vintern sitt grepp ännu tag framöver, så kommer isbanor att plogas upp på våra sjöar runtom i Stockholm – men då behövs det sisådär 10-20 cm tjock is. Här hittar ni Stockholms sjöisbanor.

Men hörni – glöm inte att vara rädda om er på sjöisen – läs på om vad som gäller hos Issäkerhetsrådet för en trygg dag på isen!
Även om ni är nybörjare eller skridskorävar som raskar snabbt över isen, samla ihop skridskor och sittunderlag och kom ihåg att ta med en mumsig matsäck med varm choklad så får ni garanterat en lyckad vinterdag på någon av stans alla isbanor. Skrinna lugnt!


Till toppen