Barn i stans bloggiga blogg
Intervjuer
Publicerat 01 Juni 2018 10:05

Sommar på Siggesta

På Siggesta Gård på Värmdö finns hur mycket mysigt, kul och fint som helst att göra, se och uppleva. Här bor det höns, getter, hästar – och alpackor! På sommaren brukar det också komma får, lamm och en och annan ko från granngården och hälsa på. På gården finns det en fin lekplats och massor av annat kul. Siggesta ligger naturskönt med ett gäng promenadstigar som leder genom skogarna i omgivningarna. Här finns en skogshinderbana, en träsktrollsstig, en äventyrlig minigolfbana och två niohålsbanor för fotbollsgolf. Siggesta är ett riktigt smultronställe för stans alla barnfamiljer. Årets aktivitetsnyhet är discgolf och nytt för i år är även att det nu finns en aktivitetsvärd på plats.

text: Lisa Sandegård foto: Foto på Joel Busk: Susanne Blomberg/Siggesta Gård.
Övriga foton: Lisa Sandegård

Joel Busk. Foto: Susanne Blomberg/Siggesta Gård
Hej Joel Busk! Du är Siggesta Gårds aktivitetsvärd – vad innebär det?
– Min roll som aktivitetsvärd går ut på att finas ute på gården, prata med våra gäster om Siggesta och aktiviteterna, ordna tävlingar, se till att banorna och allt vi erbjuder är helt och rent. Även att förnya och förbättra våra aktiviteter. I sommar bygger vi ut skogshinderbanan till exempel.

Kan du ge några exempel på något som du kommer att hitta på tillsammans med barnen i sommar?
– Utöver våra ordinarie aktiviteter, där vi kommer anordna lite turneringar som kommer pågå hela sommaren, kommer vi även erbjuda familjeanpassade träningspass, kojbyggen i skogen och djurvandring – med besök hos alpackorna!

Årets aktivitetsnyhet är discgolf, vad är det?
– Discgolf är i stort sett som vanlig golf, eller fotbollsgolf, som vi redan har på gården. Skillnaden är att du kastar en frisbeeliknande disc och försöker träffa en kedjekorg istället för att sätta en boll i ett hål. Målet är att gå de nio hålen på lägst antal kast som möjligt. Verkligen superkul!Vad tycker du är roligast att göra på Siggesta?
– Måste nog säga Discgolfen och Skogshinderbanan. Jag har alltid gillat att klättra, krypa, hänga och kämpa mig över hinder av olika slag, så jag älskar hinderbanan. Att tävla med vännerna på parallellbanan är extra kul! Discgolfen är så otroligt svårt, men trots det riktigt, riktigt kul. Har man inte testat det förut, är det ett måste när man besöker oss i sommar!
 


Hur ser en bra dag på Siggesta ut?
– En bra dag på Siggesta börjar med att man vaknar i ett av våra fina hotellrum för att sedan gå ner och sätta sig i den mysiga loungen och äta en härlig frukost. Därefter följer en dag full av skratt och glädje med familjen och vännerna ute på våra aktiviteter. När man blir törstig och varm tar man en stor och svalkande glass i Glass&Gott-boden. När dagen sedan börjar lida mot kväll, glider man ner i en av våra vedeldade badtunnor och njuter av sommaren och den annalkande kvällen. Efter doppet tar man sig sedan ner till restaurangen Ladugården för att avnjuta en underbar middag tillsammans! Vi har Family Evening, där maten är anpassad för hela familjen, mellan klockan 17 och 19 varje kväll hela sommaren! Kvällen avslutas bäst med ett skönt häng i loungen, eller med en returmatch på Äventyrsgolfen!

Vad får man inte missa ute på Siggesta?
– Det är helt klart Äventyrsgolfen – som är Värmdö i miniatyr: spela golf i Värmdö kyrka, i en ladugård, in i en båt och genom en ko! För de hästtokiga finns även möjlighet att rida ponny på sommardagarna och helgerna!

Vilket är ditt favoritställe på Siggesta?
– Mitt favoritställe är fikaplatsen uppe på berget längs vandringsleden. Gå vägen förbi fotbollsgolfen och in på leden, sedan börjar en liten klättring upp på berget. Väl där uppe möts ni av en fantastisk utsikt och vacker natur. Ta med fika och njut däruppe.
 
Sesam och Olle på Siggesta Gård


Till toppen