Sommar på Torekällberget

Torekällberget

Senast uppdaterad: 2021-06-03

Beskrivning
I sommar vaknar historien till liv på Torekällberget friluftsmuseum i Södertälje. Följ med på en resa tillbaka i tiden och möt 1800-talets Södertälje.

Varje dag bjuds det på upptåg. En artist på plats varje dag. Trollkarl, jonglör, loppcirkusdirektör och dockteaterdirigent roar besökarna. I samarbete med en lokalteatergrupp skapar vi händelser och scener som berättar om det förflutna.

En hantverkare är på plats på Torekällberget varje dag, antingen en smed, en garvare, repslagare eller någon som arbetar med ull. Kunniga personer som kan berätta och visa.

bondgården får besökaren uppleva vardagslivet för 150 år sedan. Barnen får gärna hjälpa till!  Prova att bära vatten i ok och tvätta kläder i balja, spinna eller göra en vedträdocka.

Kom nära djuren på bondgården under visningen Dagens djur. Leken och glädjen står i centrum.

lekmiljön Lilltorpet och i stadens tivolilek Tältet kommer det att finnas roliga lekar. Vad sägs om att rulla tunnband, kasta boll, hoppa i halm, hoppa i käpphästbana, prova styrkan eller se dig själv i en skrattspegel?

Handelsboden lockar med godis i strut och fina saker i museibutiken. I våra två kaféer finns glass, bakverk, dryck och lättare mat. 
Tider

Öppettider: 12/6–15/8 mån–sön 10–16.

Kostnad

Pris: vuxna 100 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen