Sommarteater: Mirakelpojken – Teater Kung & Drottning

Dieselverkstaden

Senast uppdaterad: 2019-04-30

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Sommarteater är utomhusteater för hela familjen. Ett samarbetet mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och Atrium Ljungberg. Är vädret dåligt flyttar teatern in på någon av Dieselverkstadens scener. Fri entré!

Mirakelpojken är en enmansföreställning om att inte få vara med, känna sig liten och ensam och att komma vilse.

Ulf är för liten, han får inte hänga med storebrorsan och brorsans kompisar Nisse och Larsen till det stora cykelloppet. Han står kvar i hallen när föräldrarna går på promenad.

Aldrig att han vill följa med på något så tråkigt. Han får stanna hemma med löfte om att inte gå utanför trädgården. Men ingen sa något om att cykla.

Ulf blir en superhjälte. Med en etta fasttejpad på den röda pyjamasen blir han Mirakelpojken, som kan cykla lika snabbt som de tävlande i det stora cykelloppet och snart susar han förbi fältet till brorsans stora förvåning.

Men plötsligt känner han inte längre igen sig. Han är vilse. Stackars Mamma & Pappa, vad ledsna de ska bli när de upptäcker att han är borta, och brorsan, han kanske inte är så dum när allt kommer omkring. Ulf börjar känna sig ensam och inte får han prata med främlingar heller.

Efter en bok av Ulf Stark.

HITTA HIT

Saltsjöbanan samt buss 150, 401, 403, 404-422, 491, 492, 496, 497. Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen