Sportlov på Postmuseum

Postmuseum

Senast uppdaterad: 2019-12-30

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Klä ut dig i uniformer, kliv in i en gammal tågvagn, titta på olika fordon som använts för att kunna dela ut posten. Fundera över hur det kunde kännas att ro över Östersjön med posten i båten "Simpan" och ta reda på varför det var barn som sprang med posten i skogen på 1600-talet. Skriv spegelvänt, lös chiffer och klura på hur kommunikation fungerar. Lyssna på brevskrivare och öva på handalfabetet. Utforska frimärkets historia. 
Låna en väska med ledtrådar i receptionen och hjälp personalen på museet att ta reda på vem det är som spökar i det gamla huset.

Under lovet har Lilla Posten öppet. Lek i det gamla postkontoret, ta emot och dela ut paket, pengar och brev. Sortera och dela ut posten, lasta paketbilen full och kör ut alla paketen. I ateljén kan du måla och rita. Temat under sportlovet är kärleksbrev. 

På Postmuseum lär du dig om den svenska postens historia på ett lekfullt sätt. Museet är fullt av roliga, skapande och kluriga aktiviteter för alla åldrar under sportlovet!

Välkomna!
Tider

När: 25–29/2 kl. 11–16.

Kostnad

Entré: vuxna 80 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen