Kul läsning från Barn i stan
Artiklar
Publicerat 11 Februari 2019 10:48

Spritmuseum satsar på barn- och ungdomar med barnspår i nya utställningen Framtidens mat & dryck

Milda Matilda, Kocken på Svinnebyskolan är försvunnen! Barnen är hungriga och behöver din hjälp! Spritmuseums nya utställning handlar om och heter Framtidens mat & dryck. Ett ämne som berör, inte bara vuxna utan även barn- och ungdomar. Därför riktar museet sig även till yngre besökare, och gör det med ett barnspår i utställningen, bestående av sex stycken uppdrag att lösa. 

text: Anna Lekberg foto: Anna Lekberg, Spritmuseum


– Den här utställningen är viktig för alla och vi har därför för första gången valt att även rikta oss till yngre besökare: barn och ungdomar – de som faktiskt representerar framtiden. Det känns både roligt och spännande, säger Ingrid Leffler, chef på Spritmuseum, i ett pressmeddelande. Anna-Karin Svanberg är utställningsproducent för Framtiden mat & dryck och berättar vidare:

– I barnspåret är första gången vi jobbar med barn på det här museet, av förklarliga skäl. Men just det här temat mat passar även barn- och ungdomar. Den handlar om en kock som försvinner och har dragit till Bahamas, rektorn får rycka in och tar hjälp av de besökande barnen som får uppgifter och svara på frågor och det i sin tur leder tur till ett antal bokstäver som man ska omvandla till ett lösenord. När man lyckats med det kan man ringa till framtiden.

Hon trycker på att Framtiden mat & dryck passar såväl vuxna som barn och ungdomar och att hela familjen kan gå på utställningen tillsammans.

– Alla människor kan ha stort utbyte och jag tror också att den väcker många tankar och frågor som man kan diskutera i utställningen, vuxna emellan men också med sina barn, säger hon.  

Läs mer om utställningen här!
Till toppen