Kul läsning från Barn i stan
Artiklar
Publicerat 26 Mars 2020 14:13
Stötta barnkulturen i kristider – köp ett presentkort! . Barn i stan

Stötta barnkulturen i kristider – köp ett presentkort!

Lystring alla kompisar! Sveriges kulturliv har en tuff period framför sig. Vi är många som uppskattar stans teatrar, konsertlokaler, biografer och kulturhus, och som givetvis vill se dem överleva. Genom att köpa ett presentkort nu, som du nyttjar längre fram, så kan du göra enorm skillnad för dessa arrangörer redan idag.

Här kommer en lista på ett antal aktörer du kan stötta genom att antingen köpa ett presentkort, eller genom att bli medlem. Finns inte din favorit med? Hör av dig till dem och fråga hur du kan stötta! Alla länkarna omdirigerar dig till arrangörens egna sida. 


Teater & dans

DRAMATEN
Glädje, sorg, fasa, rädsla, ilska, frustration, lycka, upprymdhet, tristess, irritation, eufori. Ge bort ett fullmatat känslopaket till någon du tycker om!
KÖP PRESENTKORT

PRESENS IMPRO
Stötta Presens impro genom att bli en patreon! Som stödmedlem får du blandat tillgång till exklusivt material och en fribiljett i månaden. 
​STÖTTA PRESENS

KULTURHUSET STADSTEATERN
Stora och små scener utspridda över hela Stockholm och mängder av spännande uppsättningar –  här finns något för alla!
KÖP PRESENTKORT

TEATER PERO
Kommisarie Gordon, Vem ser Dim? och Astons stenar – nu kan du köpa stödbiljetter till Peros föreställningar ända fram till våren 2021. 
KÖP STÖDBILJETTER

LILLA PARKEN - SUNDBYBERG
Lilla Parken är en liten fri teater baserad i Sundbyberg som drivs helt utan statliga stöd. Precis som många kulturaktörer kämpar de på Lilla Parken hårt just nu för att finnas kvar i Coronatiderna.
GE ETT BIDRAG HÄR

TEATER TRE
Det är nog få som inte har någon form av relation till Teater Tre. I fjol firade de 40 år och har under sin levnadstid hittills satt upp flertalet vad som nog måste kallas moderna klassiker. Om du vill stötta Teater Tre kan du nu köpa stödbiljetter, som sedan kan omvandlas till riktiga biljetter när repertoaren är igång igen. 
KÖP STÖDBILJETTER

TURTEATERN
En klassisk teaterpärla i söderort som varit verksam i över 50 år. Nu kan du stötta verksamheten genom att köpa stödbiljetter som säkerställer en plats på kommande föreställningar. 
KÖP STÖDBILJETTER

DOCKTEATERN TITTUT
Den älskade dockteatern på Söder har givit oss många minnesvärda stunder tillsammans med bland andra Vilda Bebin och Lillasyster Kanin. Köp stödbiljetter eller presentbiljetter för att stötta verksamheten. 
KÖP STÖD- & PRESENTBILJETTER
 

Djur & Natur

SKANSEN
Nordens största friluftsmuseum med öppet året runt och mängder av spännande djur. Köp ett årskort och stötta verksamheten! Med årskortet följer ett barn 4-15 år med gratis! 
KÖP ÅRSKORT 

MuseeR & Konsthallar

JUNIBACKEN
Lek, sagor och teater i den mest fantasifulla miljön. Nu kan du köpa årskort till kampanjpris för att stötta Junibackens verksamhet. 
KÖP ÅRSKORT 

BONNIERS KONSTHALL
Som medlem i Bonniers Konsthall får du tillgång till en mängd förmåner samtidigt som du är med och stöttar konsten. Du får bland annat fri entré till alla utställningar och inbjudningar till förhandsvisningar.
BLI MEDLEM

FOTOGRAFISKA
Kommer du hit mer än en gång om året? Då tjänar du på att bli medlem i Fotografiska Familjen! Du glider raka vägen förbi kön, hur ofta du vill, och får dessutom inbjudningar till exklusiva förhandsvisningar och evenemang. Plus rabatter överallt i huset, förstås.
SKAFFA MEDLEMSSKAP 

MODERNA MUSEET
Köp ett medlemskap nu, så får du alltid fri entré till alla utställningar på Moderna Museet, plus Arkitektur och Designcenter, Färgfabriken och många fler. Du får också en medlemstidning och fina inbjudningar till bland annat vernissager.
BLI MEDLEM

THE VIKING MUSEUM
Välkommen till ett museum där du står öga mot öga med vikinatiden. Med ett årskort hos oss följer ett barn med gratis, och du får också erbjudande om att gå på olika evenemang.
KÖP ÅRSKORT

TEKNISKA MUSEET
En stor favorit bland Stockholms barn och vuxna! Spännande utställningar, tv-studio och stora lärorika lekytor – här finns något för hela familjen. 
KÖP ÅRSKORT

VASAMUSEET
Ett av Stockholms mest kända besöksmål och familjefavorit. Spännande visningar, barnspår och uppdrag för hela familjen. Stötta Vasamuseet genom att bli Vasavän. Det finns både familjemedlemsskap och juniormedlemsskap för barn upp till 18 år! 
BLI VASAVÄN

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN
Ett årsmedlemsskap i vänföreningen Bergianska Trädgårdens Vänner ger många trevliga fördelar, bl.a. fri entré till Edvard Andersons växthus och Victoriahuset.
BLI MEDLEM I VÄNFÖRENINGEN

Lek & Rörelse

GYMI
Gymi är ett gym för barn och ungdomar i alla åldrar som anordnar bland annat drop in-pass, dagläger och mycket annat! Du kan stötta Gymi genom att köpa ett presentkort som går att avända för att betala provpass, terminsavgift, läger eller kalas. 
KÖP PRESENTKORT

JUMPYARD
Ge bort en rolig och aktiv upplevelse i present. Presentkorten används för trampolinhoppning men kan även användas för att köpa mat, dryck och fika eller varför inte våra snygga JumpYard-kläder? Du köper det på hemsidan och får sen en pdf-fil med presentkortet skickad till dig via email. 
PRESENTKORT NACKA FORUM
PRESENTKORT BARKARBY

THE CREATIVITY HOUSE
En pysselstudio som startade redan 2006! Här kan du pyssla i lugn och ro och göra spännande och kreativa skapelser i lera, glas och färg. För att stötta verksamheten kan du köpa ett presentkort att ge bort i present. 
KÖP PRESENTKORT

Vi fyller på listan hela tiden, men säg gärna till om just din favorit inte finns med. Skicka ett mejl till redaktion@barnistan.se bara!


Till toppen