Kiana spelar huvudrollen i “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical”

Mellostjärnan Kiana Blanckert gör huvudrollen i “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” som sätts upp våren 2024. Den ambitiösa produktionen utspelar sig både i havet och på land.

Publicerad i maj 2023

HC Andersens klassiska saga “Den Lille Havfrue” har i åratal förtrollat både barn och vuxna med sin historia om omöjlig kärlek mellan två världar. Den tecknade filmen från Disney, som hade premiär 1990, blev en stor succé över hela världen och 26 maj i år hade en remake av filmen premiär, med stjärnor som Halle Bailey och Melissa McCarthy i rollerna. Filmen toppar nu biolistan i USA.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/06/Den_lilla_sjojungfrun_pressbild_maner_Barn_i_stan.webp
Den lilla sjöjungfrun – The Musical.

Dröse & Norberg planerade redan för tre år sedan att sätta upp sin version av “Den Lilla Sjöjungfrun”, men tvingades pausa produktionen på grund av pandemin. Nu är det bestämt att premiären går av stapeln 1 mars 2024 i Filadelfia Convention Center i Stockholm.

– Vi är så glada över att äntligen få börja med uppsättningen och det känns som en enda lång julafton med spännande paket att öppna. Och vi är självklart glada över att Kiana är vår lilla sjöjungfru då vi vet att hon har det som krävs för att briljera i den här rollen, säger Anna Norberg, producent.

Lilla Sjöjungfrun är min favorit av alla Disney-filmer

Kiana Blanckert ser fram emot att ta sig an ännu en stor musikalroll. Som 13-åring spelade hon huvudrollen i musikalen Pippi Långstrump och under våren såg vi henne som Dorothy i Trollkarlen från Oz. Efter det stora genombrottet i Talang 2021, där hon kom på en delad andraplats, har 16-åringen gjort succé i årets Melodifestivalen där hon tävlade med låten “Where did you go”, som slutade på plats sex i finalen.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, att få använda min fulla repertoar med sång, dans och skådespeleri tillsammans med en ensemble på musikalscenen igen. Lilla Sjöjungfrun är min favorit av alla Disney-filmer och det ska bli fantastiskt att få jobba med Anna Norberg och Robert Dröse som är veteraner i branschen, säger Kiana.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/06/received_1289734065254601-e1685624364456.jpeg
Kiana Blanckert gör rollen som sjöjungfrun i familjemusikalen Den lilla sjöjungfrun – The Musical.

Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical utspelar sig i nutid och publiken kommer att få möta både de klassiska rollfigurerna och några nya, smått galna typer. Här finns Sjöjungfruns far, havskungen Moryn, hennes välsjungande och dansande systrar samt havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob. Sist men inte minst den stilige och lite udda människokillen Olauv, som fångar den lilla Sjöjungfruns hjärta.

– Vi siktar på att göra produktionen till en fantastisk visuell upplevelse. Ett starkt ungdomsdrama med mycket humor, ackompanjerat av energifylld nyskriven popmusik, säger Robert Dröse, manusförfattare och regissör.

Lär känna sjöjungfrun Kiana!