Alla åldrar

Utflykt

Båtutflykt till Mariefred och Gripsholms slott

Upplev natursköna Mälaren och pittoreska Mariefred på en guidad båtutflykt. Under färden njuter du av vackra vyer och lyssnar till guidningen där historiska anekdoter varvas med berättelser om sevärdheter längs vägen. I Mariefred finns tid att besöka det välkända 1500-talsslottet Gripsholm eller flanera i den historiska stadskärnan med hantverksbodar och charmiga trähus.

S/S Mariefred – en historisk ångbåt
Kryssningen har en unik historia – det koleldade ångfartyget S/S Mariefred har nämligen trafikerat sträckan Stockholm-Mariefred varje år under samma namn och med samma ångmaskin sedan 1903.

Lunch ombord på båten
I den välbevarade matsalen serveras vällagad mat för den som vill passa på att äta gott under turen. Förboka plats i matsalen och välj om du vill äta mat på vägen till Mariefred eller på hemresan.

Välkända Gripsholms slott
Gripsholms slott är ett kungligt slott från vasatiden och här kan du bland annat besöka Hertig Karls kammare som står oförändrad sedan 1500-talet. Du hittar också Gustav III:s teater och Svenska statens porträttsamling med porträtt av betydande svenskar sedan Gustav Vasas tid ända tills idag – varje år utökas samlingen med ett nytt hedersporträtt. På Gripsholm finns också en vacker natur att njuta av samt en slottsbutik med ett stort sortiment av produkter.

När

3 juni-27 augusti 2023

Pris

Se hemsidan för aktuella priser

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord