Alla åldrar

Utflykt

Båtutflykt till Norröra – Tjorvens Saltkråkan

Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 55 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.

Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar!

Söndagarna 3 juli – 21 augusti 2022 går det 111 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår då från Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra. Anslutning finns med snabbgående båt från Stockholm och Vaxholm.

Med ombord från Furusund finns vår egen Saltkråkanguide som ledsagar oss både ombord och genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till. Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader.

När

Söndagarna 3 juli – 21 augusti 2022

Pris

Se hemsida för priser

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord