Alla åldrar

Utflykt

Båtutflykt till Skokloster Slott

Följ med på en minnesvärd båtresa genom Mälaren och upplev Skokloster Slott med en slottsvandring. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled. Ombord serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Skokloster Slott
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.
I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Aktiviteter för familjen
Skokloster slott erbjuder en mängd aktiviteter som passar hela familjen. Det finns visningar, en audioguide, slottssafari och en fantastiskt fin slottsateljé för lek och skapande (som under sommaren flyttar ut i trädgården). Läs mer här!

På grund av Covid 19 har man gjort vissa anpassningar på slottet, läs aktuell information på Skoklosters egna hemsida.

När

Se hemsida för avgångar

Pris

Se hemsida för priser

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord