Alla åldrar

Utflykt

Båtutflykt till Birka, vikingastaden

Gör en utflykt med båt via Mälaren ut till Birka, Sveriges första stad. I priset ingår båtresa med Strömma Kanalbolaget tur och retur, entré till museet och guidad visning av fornlämningsområdet.

Vikingar på Birka
Här på Björkö mitt i Mälaren grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Här byttes varor från när och fjärran och än i dag syns spåren efter de människor som föddes, levde och dog här. Idag utgör Birka ett av Unescos Världsarv.

Birkas grönskande Björkö
Björkö är en grönskande ö som dessutom bjuder in till natursköna promenader, svalkande bad och besök i fornlämningsområdet där guiderna berättar om vikingarnas Birka. Det händer alltid mycket på Birka under sommaren så se senaste nytt på Birkas hemsida.

Ta båten till Birka – flera bryggor längs Mälaren
Du kan åka båt till Birka från centrala Stockholm, Hovgården, Härjarö och Mariefred. Det tar mellan 15 min och 2 timmar beroende på avgångsplats.

Café ombord på båten
Ombord på M/S Mälar Victoria från Stockholm finns ett KRAV-märkt café där man kan köpa fräscha sallader, smörgåsar, fika, snacks, olika drycker som exempelvis läsk, vin och öl.

När

Se hemsidan för tidtabell

Pris

Se hemsidan för prisinformation

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord