2–12 år

Museum

Jullov på Postmuseum

Besök ett helt hus fullt av utställningar och aktiviteter som passar både stora och små.

Nya restriktioner 23/12 maxantal besökare på museet 50 personer. Max 5 personer i Lilla Posten.

Lek post i Lilla Posten. I museets källare hittar ni ett postlandskap i miniatyr. Kör ut paket, sortera posten och dela ut i brevlådorna. Gör ditt eget vykort. Alla barn får ett gratis frimärke.

I Din Post kan ni tillsammans ta er igenom den svenska postens historia från 1636 fram till idag. Ta reda på varför barnen sprang med post i skogen. Prova uniformer från olika tider. Gå in i en gammal tågvagn där det sorterades post eller prova en modern elbil. 

I utställningen HEJ! kan du skriva på giffeltavla, lösa chiffer, öva handalfabetet och mycket mer på temat kommunikation. Att skriva på de gamla skrivmaskinerna är en av favoriterna i utställningen.

Personalen på museet undrar om det spökar på museet. Hjälp dem att ta reda på vem det är. I receptionen lånar ni en väska med ledtrådar och ett frågeformulär. Jakten tar er igenom museet alla tre plan. Spökjägarna belönas med ett fint diplom efter genomgången jakt. 

I den tillfälliga utställningen Saknar dig! kan du krypa in i ett paket och vila en stund, sitta ner och läsa eller lyssna på brev från kända och okända. Klä ut dig till brev eller paket. I utställningens ateljé finns material för att skriva och rita egna brev och vykort till någon du saknar. 

Vad har postnummer med hiphop att göra? I den tillfälliga utställningen Älskade postnummer får du svar på den frågan. Tio av Sveriges kändaste rappare och musikproducenter är porträtterade av fotografen Camilla Cherry. De och utställningen experter svarar på frågan om platsens och postnummrets betydelse för hiphop.

I Skattkammaren visar vi våra allra finaste fialtelistiska obejkt. Kliv in i en miljö som andas äldre tider, bibliotek och salong. Prova på att sortera frimärken från hela världen, läs om frimärkets historia eller slå dig ner i en skön fåtölj och  lyssna på den spännande berättelsen om den Gula treskillingen. 

På museet finns flera platser där du som besökare kan slå dig ner och skriva en hälsning. Alla barn får ett gratis frimärke. I vår shop har vi ett stort sortiment med frimärken för alla andra att välja bland. 

När

Tis-sön, 11-16.

Pris

80 kr för vuxna. Barn upp till 18 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Ta tunnelbanan till Gamla stan eller buss 3 som stannar vid Mälartorget bara ett kvarter från museet.
Kommer du med bil hittar du lättast parkering på Riddarholmen. Från Centralstationen tar det dryga tio minuter att promenera till museet.