Alla åldrar

Utställning

Museum

Utställning: Natur i Sverige

Naturhistoriska riksmuseet

Upptäck våra viktiga naturmiljöer och se arterna som bebor dem, på riktigt nära håll, i en av museets största utställningar.

Varje naturmiljö är presenterad med sin speciella vegetation och med ett antal djur som är vanliga i dessa miljöer. Här finns allt från de större djuren som älg, varg och björn ner till de allra minsta insekterna. Här beskrivs inte bara arterna, utan djurens utseende och levnadssätt förklaras. I montrarna får du se intressanta situationer och beteenden.

Utställningen innehåller också interaktiva faktastationer för besökaren att lära sig mer om samspelet mellan djur och natur. De beskriver bland annat varför vissa djur lever i flock, hur olika djur fortplantar sig, hur de anpassar sig för att klara vintern eller hur de gör för att undvika rovdjur. Men du kan också lära dig att låta som en älg!

Mullespår för upptäckare
I utställningen kan barn och vuxna lära mer om Skogsmulle och hans vänner djuren med hjälp av spåret Mysteriet med den röda fjädern. Här kan stora och små tillsammans besöka utställningen, hjälpa Skogsmulle att finna sin borttappade röda fjäder och träffa hans vänner djuren. Kartan finns att hämta vid en station i början av utställningen.

När

Måndag: Stängt (öppet kl 10–18 under lov och helgdagar).
Tisdag-fredag: Öppet kl 11–17.
Lördag-söndag: Öppet kl 10–18.

Pris

Vuxna 140 kr
Pensionär/Student 100 kr
Barn t.o.m 18 år fri entré
Fri entré till alla besökare utvalda söndagar: 12 feb, 12 mars, 23 apr, 28 maj

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-banestation Universitetet. Bussar 50 och 540.