Från 8 år

Utställning

Nordbor

Den 10 februari öppnar Nordiska museet sin största utställning någonsin. En berättelse om människorna och livet i Norden genom 500 år utspelar sig i den nordiska naturen och med verkliga personöden som huvudkaraktärer.

Utställningens huvudkaraktärer är gestaltade levnadsöden ur våra samlingar. Du får möta människor som lever eller har levt här i verkligheten. Berättelsen tar plats i den nordiska naturens årstidsväxlingar – en gemensam erfarenhet för människor som bor i Norden, oavsett tid och kontext.

Utställningen sträcker sig genom hela översta våningen på Nordiska museet i 27 rum som leder dig på en kronologisk resa.

Interaktiv upplevelse
Du kan själv ta plats i historien i de interaktiva delarna av utställningen: Spela en roll i en myllrande 1600-talsstad. Bli en röst i 1700-talets virvlande tryckfrihet. Uppleva 1800-talets kafékultur där rubriker från när och fjärran tränger sig på. Och lämna ditt eget avtryck och fantasiporträtt i framtidsskogen.

Audioguide för vuxna och barn
Vår audioguide tar dig på en guidad tur genom utställningen och blandar berättande med dramatiserade scener, direkt i din telefon. Audioguiden finns i två versioner:
För barn 8–11 år (svenska) från den 17 februari
För vuxna och ungdomar (svenska eller engelska)

När

Utställningen öppnar 10 feb
Mån–tis kl 10–17
Ons kl 10–20
Tor–sön kl 10–17

Pris

Entré: vuxna 150 kr, barn gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss: Linje 67, 69 eller 76.

Tunnelbana: Station Karlaplan.

Färja: till Allmänna gränd från Slussen. På sommaren finns även en färjeförbindelse till Nybroplan.

Spårvagn: Linje 7, Spårväg City

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: