Från 10 år

Utställning

PENGAR!

I utställningen PENGAR! får du följa med på en vandring genom Sveriges historia och upptäcka hur pengar och ekonomi har förändrat samhället och människors liv.

Vad får jag se?
Bland de 3 000 föremålen som visas finns världens största mynt, Sveriges första banksedlar och en bitcoinautomat. Här finns ett brett urval av föremål som berättar om ekonomi och handel. Besökarna kommer bland annat kunna se spännande skattfynd som Loheskatten, aktiebrev från Ostindiska kompaniet och ransoneringskort från andra världskriget.

Känna och prova
I utställningen finns flera interaktiva delar, spel och taktila kopior av utvalda föremål. Du får bland annat att prova att lyfta en kopia av världens största mynt. Det finns också en interaktiv utställning Ekonomilabbet, för skolelever och familjer.

Interaktiva spel
I det digitala spelet The Money Matrix är utmaningen att avslöja de hemliga agenterna som gömmer sig i olika historiska tidsperioder. I utställningen kan du också göra en arbetsintervju för att se vilket jobb du skulle ha fått om du levt på 1800-talet.

När

Öppnar 1 juni 2024
Tisdag–söndag: klockan 11.00 – 18.00.

Pris

Vuxen: 150 kr (inkluderar entré till Historiska museet)
Barn upp till 18 år: Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67 till Historiska museet. Buss 69 och 76 till Djurgårdsbron. Tunnelbana till Karlaplan eller Östermalmstorg. Spårvagn till hållplats Djurgårdsbron.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: