Från 4 år

The Pet Show

Välkommen till en hyllning till husdjuret och deras närvaro i konst och populärkultur. Med 27 konstnärer och fler än 140 verk låter vi husdjuret sättas på en piedestal och betraktas från alla möjliga perspektiv. 

Hand mot tass, hud mot päls. Människa och husdjur, ett oskiljaktigt band. Vi dyker in i ett ömsesidigt fördelaktigt och dynamiskt förhållande som anses vara avgörande för hälsan och välbefinnandet för båda parter. 

För konstnärer har de fyrbenta vännerna inte alltid bara varit trofasta följeslagare. I klassiska konstverk där husdjur porträtteras bär de ofta olika slags symboler. Status, makt, lojalitet eller kärlek. I den samtida fotokonsten är bilden och användandet av husdjur varierad. Från dokumentära fotografier till  arrangerade porträtt, till tusentals på tusentals fotografier och videoklipp av de roligaste, sötaste och mest galna husdjuren på olika sociala medier.

Psst! Missa inte Dagny på jullovet!
Under jullovet så rullas dessertvagnen Dagny runt i huset proppfylld med godsaker! För 135 kr får ni mumsa så mycket ni orkar!

När

Utställningen pågår fram till 13 februari.

Pris

Entré: vuxna 165–235 kr, student/pensionär 135–205 kr, barn gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tio minuters promenad från Slussen.