6–10 år

Visning

Vasavisning för barn

Gripsholms slott

Gustav Vasa och drottning Margareta hade nio barn, och familjen vistades helst på Gripsholms slott. Hur var det att vara prins eller prinsessa på 1500-talet? Det får vi veta under familjevisningen. 

Familjevisningen med vasatema handlar om kung Gustav och drottning Margaretas nio barn, från tonåringen prins Erik till bebisen prinsessan Elisabet, som ofta bodde på Gripsholm. De kungliga föräldrarna omhuldade verkligen sina barn, för barnen var det dyrbaraste de hade. Och på Gripsholm var barnen längre bort från alla sjukdomar som härjade i städerna, och fick äta frukt från slottets stora fruktträdgård. 

När

6 juni kl. 11.00 och kl. 13.00

Fredag, lördag, söndag:
9 juni–6 augusti kl. 11.00
samt 12 augusti kl. 11.00

Pris

Biljett till familjevisningen köps i entrékassan och kostar 30 kr för vuxna utöver ordinarie entréavgift. Gratis för barn 0–17 år.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil: E 20 mellan Stockholm och Eskilstuna, sväng av trafikplats Läggesta. Skyltat mot Gripsholm/Mariefred. Fri parkering för slottsbesökare.
Med tåg, SJ regionaltåg mellan Stockholm och Eskilstuna. Stig av i Läggesta, buss eller sommartid museijärnväg (ÖSlJ) till Gripsholm/Mariefred.
Med ångbåt från Stadshuskajen med S/S Mariefred.