Gratis

Alla åldrar

Grönområde

Utomhus

Alby friluftsgård och naturreservat

Alby friluftsgård ligger vackert beläget vid Albysjön. Här finns bad, grillplatser, vandringsleder, motionsslingor och stora gräsytor för olika aktiviteter. Friluftsområdet ligger mitt i ett naturreservat med värdefull natur och kulturhistoriska marker. I närheten finns också Uddby gård och Ahlstorps båtsmanstorp.

Raststuga
I raststugan bredvid friluftsgården kan man äta sin medhavda matsäck, grilla korv eller bara värma sig. 

Naturens rum
Naturens rum ligger i ett mindre hus precis bredvid friluftsgården. Där inne finns en utställning som visar de olika naturtyperna i Alby naturreservat. Kika på räven, bävern och lilla lövsångaren och hör kattugglan och bofinken sjunga. Utställningen passar främst barnfamiljer.

Skidspår, skridskobana och pulkabacke
I Alby friluftsområde kan du åka längdskidor, skridskor och pulka om det finns snö. För dig som vill åka längdskidor spårar vi 4 km av elljusspåret och en kortare slinga på 1 km på ängarna ner mot Albysjön. På vintern plogas även skridskoslingor på 1 km samt 4 km på isen på Albysjön.

Leka och bada
Kring friluftsgården finns ängar där man kan leka, spela boll och discgolf. Badet med sandstrand och gräsytor är en populär plats på sommarhalvåret. Det finns en lekplats intill friluftsgården.

När

Naturen har öppet varje dag året om!

Pris

Det är gratis att besöka Alby friluftsgård.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Ta buss 873 eller 813 C och gå av vid busshållplats Nyfors.

Parkering med bil: Från Myggdalsvägen tar du av mot Alby skogsväg. Observera att parkeringen närmast friluftsgården, vid Prästgårdsvägen, bara har ett fåtal platser.

Annonser:

Annonser: