Alla åldrar

Utflykt

Birka, Vikingastaden

Välkommen till Birka, som även brukar kallas för Sveriges första stad. Birka Vikingastaden ligger på ön Björkö i Mälaren – en plats som var vikingarnas viktigaste handelsplats. Hit åker du för att gå på egna strövtåg i kulturlandskapet, följa med på guidad visning i fornlämningsområdet, besöka vikingamuseet och den rekonstruerade vikingabyn med sina tidstypiska smedjor och vävstugor.

Fornlämningsområdet Birka på Björkö och Hovgården på Adelsö utgör tillsammans ett av Sveriges 15 världsarv. Ett världsarv är ett kulturminne eller naturminne som ansetts så värdefullt att bevara att det garanterats skydd genom FN-organet Unesco. 

Hos oss på Birka händer nästan alltid något! Förutom vårt vanliga utbud av guidade visningar på fornlämningsområdet och museibesök kan du också komma hit för att se familjeaktiviteter, temaguidningar, träffa tatuerare, styrkeuppvisningar och mycket mer. 

Se program för 2024 här!

När

Se hemsida för exakta öppettider

Pris

Se Strömma kanalbolag för båtbiljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Du tar dig enkelt till Birka med Strömma Kanalbolagets, Rederi Mälarstadens eller Museiföreningen Ångfartyget Ejderns båtar, från flera olika avgångsplatser runt om i Mälaren. Läs mer om avgångsplatserna och hur du bokar rederiernas hemsidor.

Annonser:

Annonser: