Alla åldrar

Utomhus

Brukets friluftsområde

I Brukets friluftsområde kan du om det finns tillräckligt med snö åka både utförsåkning och längdskidor. Området erbjuder förstaklassig natur med närhet till Mälaren.

Utförsåkning
På vintern bjuder Brukets naturområde på en 300 meter lång skidbacke med lift. Det finns två nedfarter samt snowboardhopp och rails. Du kan välja att åka slalom, snowboard, freeride och rails i backen. Järfälla friluftsfrämjande ordnar skidskola inom området.

Brukets skidbacke eller Bruketbacken är en skidbacke med skidliftanläggning, som ligger omkring 500 m väster om Görvälns slott.

Samarbete med Järfälla alpina klubb
Vintertid samarbetar Järfälla alpina klubb (JAK) och Järfälla kommun med skötsel av backen, sprutar snö, sköter liften och säljer liftkort. Skidklubben har även en caféteria, som är öppet under helgen.

Längdskidor
I anslutning till Brukets skidbacke finns även konstsnöspår för längdskidåkning. På ängen finns en skidlekplats och ett kortare skidspår som används för Alla på Snö samt Järfälla Skidklubbs barn- och ungdomsträning. Spåret vid Bruket är ca 800m långt och passar utmärkt för nybörjare och barnfamiljer. Läs mer om spårstatus här. 

När

Backen öppnar så fort vädret tillåter. Se hemsidan för aktuell information.

Pris

Se hemsidan för priser.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Till Bruket kan du cykla och på sommaren kan du ta bussen till Görvälns slott. Med bil kör du mot Görvälns slott och parkerar vid stora skidbacken