Alla åldrar

Utomhus

Brukets friluftsområde

Brukets natur­område erbjuder härlig natur med närhet till Mäl­aren. I området finns goda möjligheter till friluft­sliv. På området finns möjlighet till skid­åkning, träning på utegym, grill­plats och bad.

På vintern:

Utförsåkning
På vintern bjuder Brukets naturområde på en 300 meter lång skidbacke med lift. Det finns två nedfarter samt snowboardhopp och rails. Du kan välja att åka slalom, snowboard, freeride och rails i backen. Järfälla friluftsfrämjande ordnar skidskola inom området.

Brukets skidbacke eller Bruketbacken är en skidbacke med skidliftanläggning, som ligger omkring 500 m väster om Görvälns slott.

Samarbete med Järfälla alpina klubb
Vintertid samarbetar Järfälla alpina klubb (JAK) och Järfälla kommun med skötsel av backen, sprutar snö, sköter liften och säljer liftkort. Skidklubben har även en caféteria, som är öppet under helgen.

Längdskidor
I anslutning till Brukets skidbacke finns även konstsnöspår för längdskidåkning. På ängen finns en skidlekplats och ett kortare skidspår som används för Alla på Snö samt Järfälla Skidklubbs barn- och ungdomsträning. Spåret vid Bruket är ca 800m långt och passar utmärkt för nybörjare och barnfamiljer. Läs mer om spårstatus här. 

På sommaren: 

Bikepark
På sommaren är ”bike­parken” öppen för våg­halsiga och modiga personer. Cykel­parken består av banor som sträcker sig från toppen och hela vägen ner. Banorna har olika ut­formningar och svår­ighets­grad med hopp, velo­drom­kurvor och andra hinder. Bland annat finns en särskild hopp­slinga.

Cykelbana för mountainbike
I anslutning till Brukets Skidbacke finns det sommartid en cykelbana för mountainbike. Banan är 2.8 kilometer lång med en höjdskillnad på 68 meter. Banan är kuperad och går i skogsterräng, på stigar och gräs med varierande underlag. Det finns några handbyggda sektioner som testar åkarnas mod och tekniska skicklighet. Banan är markerad med skyltar och orange-färgade ”enduropilar”.

Cykelbanan sköts av Järfälla Cykelklubb

När

Öppet dagligen

Pris

Se hemsidan för priser.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Till Bruket kan du cykla och på sommaren kan du ta bussen till Görvälns slott. Med bil kör du mot Görvälns slott och parkerar vid stora skidbacken

Annonser:

Annonser: