Gratis

Alla åldrar

Grönområde

Järvafältet

På Järvafältet finns markerade leder, stigar, rastplatser, raststugor och kaféer. Skaffa gärna reservatsfoldern med karta på Järvafältets kafeér.

Järvafältet är ett av de största naturreservaten i Stockholms län. Järvafältet är ett gammalt kulturlandskap med fornlämningar redan från bronsåldern. Här finns levande jordbruk omväxlande med skogar och sjöar. De många olika naturtyperna i området gör att artrikedomen bland djur och växter är stor. 

Flera eldplatser med utlagd ved
Vissa är lättillgängliga längs promenadvägar och andra finns inne i skogen. Eldning är endast tillåten på iordningställda eldplatser. Vid torr väderlek kan det var eldningsförbud. Grillplatserna är markerade på kartor som finns på anslagstavlorna. Kontrollera alltid det aktuella brandriskvärdet innan du gör upp eld. 

Klicka här för att hitta till grillplatserna! 

Foto: Lars Friberg

När

Naturen har öppet varje dag året om!

Pris

Det är gratis att besöka Järvafältet.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Kommer du med bil så finns det flera infarter med parkeringsplatser. Från Häggviks trafikplats når du huvudentrén vid Bögs gård. Vid Fäboda gård finns en parkering. Från norr kan du åka in vid Överby och sedan till en parkeringsplats strax väster om Mulltorp. Vid Norrtorp har Sollentunas del av reservatet en infart från Järfällasidan.

Annonser:

Annonser: