Gratis

Från 5 år

Skapa & pyssla

Utställning

Kroppens hus

På Kroppens hus leker vi med tanken att konst kan hjälpa oss att lära om kropp, hälsa och medicin. Vi gör det med en interaktiv utställning, konstverkstad, panelsamtal och workshops.

Hos oss leker vi och lär tillsammans om de spännande och väldigt olika ämnen som hör till folkhälsa, kropp och medicin. Hos oss finns det ett Apotek som serverar snacks och dryck och en medicinsk konstverkstad där du kan prova på att gjuta av en hand, en näsa eller varför inte ett öra? Du kan prova att gipsa brorsans tumme precis som om den var bruten eller lär dig lägga stygn precis som man gör när man opererar.

Hos oss finns också utställning. Både en interaktiv del där 6 konstnärer tolkat svåra och stora ämnen på väldigt olika sätt och samarbetsutställningar. Just nu visar vi en fotoutställning i samarbete med besökare på Beroendecentrum Stockholm och sprututbytesmottagningen och en nalleutställning i samarbete med estetelever från St. Eriks gymnasium på temat modifikation av kroppen. Vi ordnar events i form av workshops för alla åldrar på olika ämnen och för de vuxna har vi panelsamtal.

Vi har något för alla åldrar och vi har alltid konstpedagog och läkarstuderande på plats för att svara på frågor och följa funderingar både gällande medicin och konst. Välkomma!

(Foto: Christina Simpson)

När

Lördagar + söndagar kl 12-17
Torsdagar kl 16-20

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Vi finns i gamla birkaterminalen numer kallad Stadsgårdsterminalen. Till oss hittar du genom att gå från Slussen mot Stadsgården och huset mellan Slussen och Fotografiska är vårt. Vi finns i bottenplan och du ska hålla utkik efter en rosa gatupratare.