Gratis

Alla åldrar

Grönområde

Långängen

Långängen-Kottla är ett friluftsområde centralt beläget på Lidingö med mycket skog men här ligger också Lidingös tre sjöar och några våtmarker. Området har sedan länge utnyttjats för ett intensivt rörligt friluftsliv med flera vandringsleder, ridstigar att promenera på och skidspår på vintern. Vid Långängens gård finns en grillplats med vindskydd. En bra start innan man ger sig ut på sin promenad. Missa inte heller Långängens gård som har både fika och lunch i mysig miljö.

Skidspår och skridskor
Kottlasjön är populär året runt. På vintern plogas skridskobana och anläggs skidspår. Skidspåren på Lidingö sköts i huvudsak av medlemmar inom IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb. Frivilliga arbetsinsatser skapar skidspår med hjälp av utrustning som Lidingö Stad ställer till förfogande. Målsättningen är bästa möjliga spår efter väderlek. Spåret ”Kottlasjön” är 3,2 km och passar utmärkt för nybörjare och familjer. 

Under vintertid kan man även åka slalom in Ekebyhovsbacken. ”Ekan” är en personlig och charmig skidanläggning med barnlift, hoppkudde och FunPark. Skiduthyrning och kafé finns i anslutning till backen. 

När

Naturen har öppet varje dag året om!

Pris

Det är gratis att besöka Långängen.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Från T-bana Ropsten tar ni Lidingötåget och stiger av vid station Brevik. Där ifrån får ni en frisk promenad på ca 15 minuter. Ni passerar först Breviksbadet och följ sedan skyltarna mot Långängens Gård.

Annonser:

Annonser: