Gratis

Alla åldrar

Grönområde

Nyckelvikens friluftsområde

Att Nyckelvikens friluftsområde är populärt utflyktsmål för många barnfamiljers  beror till stor del på Nyckelvikens herrgård som har bondgård där det finns kor, hästar, höns, kaniner, får och grisar. På dagtid är de ute i sina hagar. Vill ni se hur de bor är ni välkomna på besök. 

Nyckelvikens herrgård har även ett cafe som erbjuder både fika och lunch. Läs mer om cafet här! Det finns även stora härliga gräsytor och promenadstråk och utanför en av stallbyggnaderna finns en grillplats och en värmestuga att äta matsäcken i.

Reservatet har ett nät av välskötta gång- och cykelvägar och flera ordnade rast- och grillplatser. Det finns även utegym, hundrastgård och lekplats i reservatet. I reservat finns två motionsspår, det gula spåret och det blå spåret.

Ett stort bestånd av gamla ekar och ståtliga lindar gör Nyckelviken naturreservat på Sicklaön unikt, inte bara för Nacka. En del träd är skyddade som naturminnen. Mellan lummiga träddungarna breder ängarna ut sig. 1700-talsbyggnaderna är välbevarade och rester av äldre odlingslandskap gör reservatet till en värdefull kulturmiljö.

När

Naturen har öppet varje dag året om!

Pris

Det är gratis att besöka Nyckelvikens friluftsområde.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 409, 411 från Slussen (ca 30 min fr Sthlm C). Efter en kortare promenad är du framme vid gården. Med bil: ta av från Värmdöleden mot Jarlaberg, sväng höger vid skylt Nyckelviken.

Annonser:

Annonser: