Gratis

Alla åldrar

Grönområde

Paradisets naturreservat

Här finns chansen att uppleva vildmark, orördhet och urskog! Du kan ströva dit näsan pekar eller låta markerade leder som Brinkslingan (8 km) eller Sameslingan (5 km) styra dig. Längs de markerade lederna hittar du vindskydd och övernattningskojor.

Djurliv:
Det finns en hel del att upptäcka i djurväg runt om i Paradiset. Här trivs bland annat tjäder! Ta med kikare och försök få en glimt av den skygga fågeln. Även fjärilar och grodor finns det gott om så ett tips är att ta med förstoringsglas och kanske någon lärorik djur- och naturbok!

Barnvagnar:
Ingen av lederna i Paradisets naturreservat lämpar sig för promenad med barnvagn med undantag för vissa kortare sträckor. 

Rastplatser:
I Paradiset finns sex grillplatser. De tre kring sjön Trekanten är extra bra och ligger cirka 800 meter från parkeringen. Dessa hittas enklast genom kartan över området. Medtag egen ved!

Badplatser:  
Vid sjön Ådran intill torpet Paradiset finns det en badplats med sand och brygga. Den är privat, men även utomstående är välkomna. Vid de andra sjöarna finns möjlighet till fina bad från klippor (vattenkvaliteten kontrolleras inte).

När

Naturen har öppet varje dag året om!

Pris

Det är gratis att besöka Paradisets naturreservat.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Kör väg 259 (Haningeleden) som går mellan Huddinge och Haninge, fram till avfarten mot Paradiset som är skyltad ”Ådran”, ”Ekedal” samt ”Paradisets raststuga”. Följ därifrån Ådravägen cirka 1,6 km och uppmärksamma en lång rad brevlådor på höger sida och busshållplatsen ”Bruket”. En vit skylt med orden ”Paradiset Raststuga” finns också på denna plats. Kör vänster in på Årtorpsvägen, en smal, backig och och slingrig ”sommarstugeväg”. Efter cirka 1 km byter vägen namn till ”Vandrarstigen” som sedan (efter ytterligare cirka 700 meter) leder fram till Paradisets parkeringsplats.

Annonser:

Annonser: